jouw geluid is uniek

'Ik herken je aan je stem'. Dat is vast weleens tegen je gezegd.  Of je herkent zelf iemand aan zijn of haar stem nog voor je die persoon gezien hebt. Best bijzonder. Toch hou je je in het dagelijks leven niet zo bezig met je stem. Net als je ademhaling. Die is er gewoon. Daar denk je verder niet zo over na. 

 

Maar wist je dat je stem voor een groot deelt bepaalt hoe je over komt op anderen? Binnen een paar seconden hebben mensen een indruk van je. Hoe je praat, wat je uitstraalt én hoe je klinkt. En daar heb je veel meer invloed op dan je denkt. 

Jaren geleden heb ik als Voice Over mijn stem onderdeel van mijn werk gemaakt. Ik heb geleerd hoe je met je stem iets teweeg kunt brengen. Een actie. Een gevoel. Een emotie. Een beslissing. 

waarom is het nuttig om te weten hoe je klinkt

Wil je overtuigen. Inspireren. Gehoord worden, dan moet je stemgeluid en je manier van spreken met elkaar in overeenstemming zijn. En omdat je je stem zelf kunt beïnvloeden is je stem een van de krachtigste tools die je bezit. Je zou kunnen zeggen; het ís er allemaal al. Je hoeft het alleen nog maar te benutten. 

Weten hoe? Boek dan een sessie stemcoaching.